Suzuki SX4 2006-2010: Harkinnan arvoinen käytännöllinen crossover?

Esittely

Suzuki SX4, joka esiteltiin vuosina 2006–2010, on crossover, joka yhdistää off-road-tyyliä perheen viistoperän käytännöllisyyteen. Se on suunniteltu monipuolisuutta ajatellen, ja se tarjoaa sekä kaksi- että nelivetovaihtoehtoja, mikä tekee siitä vahvan haastajan niille, jotka etsivät tehokasta mutta edullista ajoneuvoa. Vaikka SX4 ei ehkä olekaan täysivaltainen maastoauto, se tuo tarpeeksi sitkeyttä ja tyylikkyyttä selviytyäkseen helposti erilaisista olosuhteista. Tässä yhteistyössä Fiatin kanssa kehitetyssä kompaktissa crossoverissa yhdistyy japanilainen rakennuslaatu ripauksella latinalaista tyyliä, mikä tekee siitä ainutlaatuisen vaihtoehdon luokassaan.

Suzuki SX4:n vetoomus

Ensi silmäyksellä Suzuki SX4 ei ehkä vaikuta sellaiselta autolta, jolla ajat maastossa. Huolimatta korotetusta maavarastaan ​​– samassa tasossa kuin Suzuki Grand Vitara – sitä ei ole rakennettu äärimmäisiin maastoseikkailuihin. Sen sijaan SX4 on ihanteellinen navigointiin haastavissa sääolosuhteissa, erityisesti sellaisissa, jotka ovat yleisiä alueilla, kuten Isossa-Britanniassa, missä sade ja liukkaat tiet ovat säännöllisiä.
Vankan ulkonäön ja käytännöllisyyden ansiosta SX4 on suunniteltu luotettavaksi perheajoneuvoksi, jossa on vähän lisäominaisuuksia. Auton kehitys Fiatin kanssa antaa sille eurooppalaisen vaikutelman, samalla kun se säilyttää Suzukin tunnetun kestävyyden ja luotettavuuden. SX4 ei ole vain yksi budjetticrossover – se on harkiten suunniteltu ajoneuvo, jossa yhdistyvät kaupunkiystävälliset mitat ja ominaisuudet, jotka voivat selviytyä vaativammistakin maastoista tarvittaessa.

Moottoreiden valinnat ja suorituskyky

SX4 tarjoaa kolme moottorivaihtoehtoa Isossa-Britanniassa: 1,6-litrainen bensiinimoottori, joka tuottaa 107 hevosvoimaa, ja kaksi dieselmoottoria, joista toinen on hankittu Fiatilta ja toinen Peugeotilta. Bensiinimoottori on lähtötason vaihtoehto, joka tarjoaa kunnollisen suorituskyvyn noin 10,8 sekunnissa 0–60 mph:n aikana ja 106 mph:n huippunopeudella. Se on pätevä moottori päivittäiseen ajoon, ja se tarjoaa tarpeeksi tehoa sekä kaupunkiajoon että pidempiin maantieajoihin.
Parempaa polttoainetaloutta ja vääntömomenttia etsiville dieselmoottorit ovat houkuttelevampia vaihtoehtoja. Fiatista peräisin oleva 1,9-litrainen diesel tarjoaa 120 jarrutehoa, kun taas Peugeot-peräinen 1,6-litrainen diesel tarjoaa 89 jarruvoimaa. Suuremmalla vääntömomentilla varustettu 1,9-litrainen diesel tekee ohituksista ja maantiellä ajamisesta helppoa, sillä se saavuttaa 60 mph noin 11,2 sekunnissa. Kuitenkin niille, jotka haluavat polttoainetehokkuutta, 1,6-litrainen diesel, joka tuottaa 53 mailia gallonaa kohti, on selvä voittaja.

Nelivetojärjestelmä

SX4:n neliveto, joka on saatavilla ”4Grip”-malleissa, lisää tähän ajoneuvoon uuden kerroksen monipuolisuutta. Suzukin nelivetojärjestelmä toimii samalla tavalla kuin Audi TT:n kaltaisten ajoneuvojen Haldex-järjestelmä. Järjestelmä ohjaa voiman takapyörille, kun etupyörät menettävät pidon, mikä lisää vakautta liukkaissa olosuhteissa.
Kuljettajat voivat vaihtaa eri tilojen välillä, mutta suurimman osan ajasta auto toimii etuvetotilassa polttoainetehokkuuden maksimoimiseksi. Kun tieolosuhteet vaikeutuvat, järjestelmä säätää automaattisesti paremman pidon, mikä tekee siitä täydellisen märillä teillä tai kevyissä maasto-olosuhteissa. Mukana on myös lukitustila, joka varmistaa maksimaalisen pidon lukitsemalla etu- ja taka-akselit yhteen, mikä on hyödyllistä hitailla nopeuksilla tai vaikeilla pinnoilla.

Ulko- ja sisustussuunnittelu

Suzuki SX4:ää ei ole suunniteltu kulkemaan vastakkain suurempien maastoajoneuvojen, kuten Nissan X-Trail tai Land Rover Freelander, kanssa. Sen sijaan se tarjoaa kompaktimman paketin, joka on kooltaan samanlainen kuin Ford Focus, mutta jossa on korkeampi ajokorkeus ja jäykempi ulkokuori. Sen mitat tekevät siitä ihanteellisen kaupunkiajossa, mutta silti antavat sille mahdollisuuden ajaa tarvittaessa vaikeammassakin maastossa.
Sisällä SX4 tarjoaa käytännöllisen ja hyvin harkitun ulkoasun, vaikka se ei olekaan ilman rajoituksiaan. Etuistuimet tarjoavat runsaasti tilaa, mutta takajalkatilaa on jonkin verran rajoitettu ja tavaratila on vaatimaton 270 litraa. Tämä voi olla haittapuoli perheille, jotka tarvitsevat enemmän säilytystilaa matkoille, mutta SX4 korvaa sen älykkäällä sisustuksella ja vankalla rakennuslaadulla. Kojelauta on intuitiivinen ja hyvin muotoiltu, vaikka käytetyt materiaalit eivät ole yhtä korkealaatuisia kuin joidenkin sen kilpailijoiden materiaalit.

Hinnoittelu ja arvo

Mitä tulee hinnoitteluun, Suzuki SX4 tarjoaa vahvan arvon. Hinnat ovat tyypillisesti 10 000–15 000 puntaa, mikä tekee siitä kilpailukykyisen vaihtoehdon verrattuna vastaaviin perheviistoperäisiin. On tärkeää huomata, että on olemassa kaksi erillistä SX4-tuotelinjaa: 4Grip-mallit, jotka ovat enemmän katumaasturimaisia, ja niissä on ominaisuuksia, kuten kevytmetallivanteet, pyörän kaaren jatkeet sekä etu- ja takaliukulevyt, sekä perustavanlaatuisemmat GLX-mallit. 4Grip-versio, jossa on nelivetojärjestelmä, on erittäin hintansa arvoinen, jos asut alueella, jolla on haastava sää tai epätasainen maasto.
Käyttökustannusten kannalta 1,6-litrainen bensiinimoottori tarjoaa kohtuullisen 41 mailia gallonaa kohti, kun taas dieselvaihtoehdot tarjoavat vielä paremman polttoainetalouden. Esimerkiksi 1,6-litrainen diesel saavuttaa 53 mailia gallonaa kohden, mikä tekee siitä kustannustehokkaimman vaihtoehdon pitkän matkan ajoon. Myös päästöt ovat kilpailukykyisiä, sillä 1,6-litraisen dieselin CO2-päästöt ovat 139 grammaa kilometriä kohden, mikä on vähemmän kuin bensiinimoottorit ja isommat 1,9-litraiset dieselmoottorit.

Onko Suzuki SX4 sen arvoinen?

Suzuki SX4 ei ehkä ole ensimmäinen auto, joka tulee mieleen, kun ajattelee kompakteja crossovereja, mutta se varmasti pitää paikkansa näillä ruuhkaisilla markkinoilla. Niille, joiden mielestä Suzuki Swift on liian pieni, mutta jotka eivät halua siirtyä täysikokoiseen maastoautoon, SX4 tarjoaa täydellisen keskitien. Siinä yhdistyvät käytännöllisyys ja hieman maastokäyttöä, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan perheille, jotka etsivät jotain muuta kuin tavalliset viistoperävaihtoehdot.
Jos harkitset yhtä nelivetoisista malleista, SX4:stä tulee entistä kiehtovampi. Harvat tämän hintaluokan ajoneuvot tarjoavat tehokkaan nelivetojärjestelmän, mikä tekee siitä lähes ainutlaatuisen segmentissään. Vaikka katsot kaksipyörävetoisia versioita, SX4:n tyylikäs muotoilu ja käytännölliset ominaisuudet tekevät siitä arvokkaan kilpailijan perheautojen markkinoilla.

Johtopäätös: Pitäisikö sinun ostaa Suzuki SX4?

Suzuki SX4 on vasemmanpuoleinen valinta kompaktien crossover-markkinoille, mutta se tekee siitä erityisen. Se ei ole auto äärimmäisiin off-road-seikkailuihin, mutta se on enemmän kuin kykenevä käsittelemään ankaraa säätä ja haastavia tieolosuhteita. Monien moottorivaihtoehtojen, kuten tehokkaiden dieselien ja tehokkaan bensiinimallin, ansiosta SX4 sopii hyvin erilaisiin ajotarpeisiin.
Kokemukseni mukaan SX4 on yllättävän hauska auto ajaa, ja se tarjoaa käytännöllisyyden ja tyylin tasapainon, jota on vaikea löytää tässä hintaluokassa. Löysin arvostelun, joka toisti monia ajatuksiani ja inspiroi minua arvostamaan tätä monipuolista ajoneuvoa. Jos olet kiinnostunut, voit katsoa koko arvostelun täältä: Suzuki SX4 2006-2010 arvostelu a>.