Suzuki Vitaran arvostelu: Pieni SUV suurilla parannuksilla

Esittely

Suzuki Vitara on Suzukin lippulaivamalli erittäin kilpailluilla pienten katumaastureiden markkinoilla. Modernin kasvojenkohotuksen ja joidenkin tärkeiden päivitysten ansiosta uusimmassa Vitarassa yhdistyvät tyyli, käytännöllisyys ja parannettu turvallisuus. Suzuki on hionut Vitaraa ajan myötä tarjoten parannettuja moottoreita, päivitettyjä ominaisuuksia ja tyylikkään muotoilun. Sukellaanpa siihen, mikä tekee Suzuki Vitarasta pienten SUV-segmentin huippuehdokkaiden ja miksi se on monien kuljettajien suosikki.

Vahvempi moottorivalikoima

Yksi uusimman Vitaran merkittävimmistä muutoksista on moottorivalikoima. Suzuki on täysin päivittänyt voimansiirron keskittyen yksinomaan bensiinimoottoreihin, joissa on turboahdettu tehostesuihkutekniikka. Nämä moottorit tarjoavat paremman polttoainetehokkuuden ja enemmän vetovoimaa keskialueella, mikä on välttämätöntä jokapäiväisessä ajossa.
Kuljettajat voivat nyt valita kahdesta moottorista: 1,0-litrainen kolmisylinterinen ja 1,4-litrainen nelisylinterinen. 1,0 litran turboahdettu moottori tuottaa 111 hevosvoimaa ja 170 Nm vääntömomentin, joten se on hyvä valinta kuljettajille, jotka pitävät kiinni pääasiassa kaupunkiteistä. Se voi saavuttaa 62 mph 11,5 sekunnissa, mikä riittää pienelle maastoautolle. 1,4-litrainen moottori tarjoaa tehokkaamman ajokokemuksen 140 hevosvoimalla ja 220 Nm:n vääntömomentilla, saavuttaen 62 mph 9,5 sekunnissa. Molemmat moottorit on turboahdettu tehokkuuden ja suorituskyvyn vuoksi, mikä tarjoaa kuljettajalle valinnanvaraa ajotarpeidensa mukaan.

Parannettu ajokokemus

Suzuki osaa rakentaa autoja, joilla on hauska ajaa. Vaikka Vitara ei ole urheiluauto, se on kiinnostavampi kuin monet sen kilpailijat pienten SUV-segmentissä. Kevyen rungon ansiosta Vitara tuntuu ketterältä ja reagoivalta erityisesti ahtaissa mutkissa. Kevyt rakenne on peräisin Suzukin Total Effective Control Technology (TECT) -alustalta, joka käyttää lujaa terästä painon vähentämiseen turvallisuudesta tinkimättä.
SUV-kokostaan ​​huolimatta Vitara selviytyy mutkista hyvin ja tuntuu turvalliselta tiellä. Suzukin päätös luopua dieselmoottoreista tarkoittaa, että kaikki nykyiset Vitara-mallit toimivat bensiinimoottoreilla, mikä tekee niistä tehokkaampia ja reagoivampia. Seikkailunhaluisemmasta ajamisesta kiinnostuneille on saatavilla AllGrip-nelivetojärjestelmä. Tämä ominaisuus on täydellinen kuljettajille, jotka haluavat lisää pitoa ja vakautta, erityisesti maasto-olosuhteissa tai talviajon aikana.

Ulkoinen muotoilu: tyylikäs ja moderni

Vitaran muotoilu on kehittynyt merkittävästi vuosien varrella, ja uusimmassa mallissa on modernit päivitykset. Edessä huomaat uudelleen suunnitellun säleikön kuudella pystysuoralla säleellä, jotka korvaavat vanhemmat vaakasuorat säleet. Puskuri on myös päivitetty selkeämpään puolisuunnikkaan muotoon, ja sumuvalot on sijoitettu muotoiltuihin osiin, mikä antaa autolle rohkean ja muodikkaan ilmeen.
Sivulta katsottuna Vitara säilyttää selkeät linjansa ja tyylikkään asentonsa, ja siinä on vaihtoehtoja kontrastiväriseen kattoon. 17-tuumaisia ​​kevytmetallivanteita on saatavana eri viimeistelyinä, mikä lisää Vitaran persoonallista tunnelmaa. Takana LED-takavalot tarjoavat erottuvan valon, ja takapuskurissa on peruutusvalo, mikä parantaa turvallisuutta ja näkyvyyttä.

Sisätilojen mukavuus ja käytännöllisyys

Sisällä Vitara on käytännöllinen ja mukava, vaikkakaan ei liian ylellinen. Ohjaamo on virkistetty kojelaudan yläosassa pehmeillä materiaaleilla ja mokkanahkaisella kankaalla ylempien verhoilujen istuimissa. Suunnittelu on yksinkertainen ja toimiva, ja kaikki säätimet ovat helposti käytettävissä. Vitara tarjoaa hallitsevan ajoasennon, mikä antaa kuljettajalle erinomaisen näkymän edessä olevalle tielle, mikä on erityisen hyödyllistä kaupunkiajossa.
Etumatkustajille on runsaasti jalkatilaa, vaikka takapenkillä on hieman vähemmän tilaa. Vitaran kompaktista koosta huolimatta se tarjoaa kohtuullisen pääntilaa, vaikka panoraamalasikatto on asennettu korkeampiin verhoiluun. Säilytyksen kannalta Vitara tarjoaa hyödyllisiä tiloja, kuten syvät ovitaskut ja kätevän keskikonsolin.
Takana oleva tavaratila on luokkaansa kilpailukykyinen ja tarjoaa 375 litraa säilytystilaa. Jos tarvitset lisää tilaa, 60/40-osaan taitettavat takaistuimet voivat laajentaa tavaratilan 710 litraan, mikä tarjoaa runsaasti tilaa isommille tavaroille. Takalokero sisältää myös 12 V:n pistorasian, kiinnityspisteet ja kätevän säädettävän tavaratilan lattian.

Teknologia ja ominaisuudet

Vitara on varustettu Suzukin tavallisella seitsemän tuuman kosketusnäytöllä, joka ohjaa infotainment-järjestelmää. Tämä järjestelmä sisältää satelliittinavigoinnin, peruutuskameran ja älypuhelimen liitännät Apple CarPlayn ja Android Auton kanssa. Vaikka grafiikka ei ehkä olekaan edistyksellisin, käyttöliittymä on käyttäjäystävällinen jopa hanskat kädessä, mikä tekee siitä käytännöllisen kylmemmällä säällä.
Yksi alue, jolla Vitara loistaa, on turvallisuus. SZ5-verhoilu sisältää edistyneitä turvaominaisuuksia, kuten kaistavahtivaroittimen, mukautuvan vakionopeudensäätimen ja autonomisen hätäjarrutuksen. Nämä ominaisuudet lisäävät ylimääräistä suojausta, joten Vitara on turvallinen valinta perheille.

Polttoainetehokkuus ja käyttökustannukset

Polttoainetalous on toinen Vitaran vahvuus. 1,0 litran moottori palauttaa keskimäärin 45,9 mailia gallonaa kohden, kun taas 1,4 litran moottori hallitsee 43,6 mpg. Nämä luvut tekevät Vitarasta tehokkaan vaihtoehdon pienten katumaasturien kategoriassa, erityisesti kuljettajille, jotka haluavat pitää käyttökustannukset alhaisina. Vitaran kevyt omapaino lisää myös sen tehokkuutta, etenkin raskaampiin kilpailijoihin verrattuna.
Suzuki on rakentanut mainetta luotettavien ajoneuvojen tarjoajana kohtuullisin ylläpitokustannuksin. Vitara ei ole poikkeus, sillä se tarjoaa edullisia huoltovaihtoehtoja ja kolmen vuoden 60 000 mailin takuun. Vaikka jotkut kilpailijat tarjoavat pidemmät takuut, Suzukin alhaiset omistuskustannukset tekevät Vitarasta houkuttelevan valinnan budjettitietoisille kuljettajille.

Johtopäätös

Suzuki Vitara on edelleen erottuva vaihtoehto pienten maastoautojen markkinoilla. Päivitetyn moottorivalikoiman, tyylikkään muotoilun ja parannetun tekniikan ansiosta Vitara tarjoaa erinomaisen tasapainon käytännöllisyyden ja hauskan ajodynamiikan välillä. Etsitpä sitten kompaktia perhemaastoautoa tai jotain, joka kykenee kevyisiin maastoseikkailuihin, Vitara tarjoaa.
Törmäsin äskettäin videoarvosteluun henkilöstä, jolla oli samanlainen kokemus Vitarasta, ja sain inspiraatiota heidän oivalluksistaan. Jos olet kiinnostunut oppimaan lisää, voit katsoa heidän arvostelunsa täältä: Suzuki Vitara 2019 – KOKO ARVOSTELU .