...

Suzuki Swace -arvostelu: Täyshybridivaunu, jossa on järkeä

Esittely

Suzuki astuu hybridiareenalle täydellä voimalla laajentaen valikoimaansa Suzuki Swacen avulla. Yhteistyössä Toyotan kanssa Suzuki on luonut tämän kompaktin farmarimallin lainaten suuren osan suunnittelustaan ​​ja suunnittelustaan ​​Toyota Corolla Sports Tourerilta. Tämän seurauksena Swace tuo Suzukin mallistoon vankan hybridivaihtoehdon, joka tarjoaa käytännöllisyyttä ja tehokkuutta. Mutta onko Swace tarpeeksi houkutteleva houkuttelemaan uusia asiakkaita? Sukellaan yksityiskohtiin ja katsotaan, mitä tällä hybridivaunulla on tarjottavanaan.

Suzuki Swacen alkuperä

Milloin Suzuki ei ole aivan Suzuki? Vastaus on: kun se on Swace. Swace on pohjimmiltaan uusittu versio Toyota Corolla Sports Tourerista, tehokkaasta hybridiautosta, jossa on itselatautuva moottori. Suzukin kumppanuus Toyotan kanssa on antanut heille mahdollisuuden laajentaa nopeasti sähköistettyä tarjontaansa, mikä on auttanut brändiä täyttämään Euroopan päästömääräykset. Muutamia hienovaraisia ​​kosmeettisia säätöjä lukuun ottamatta Swace on melkein identtinen Corollan kanssa.
Tämä kumppanuus on antanut Suzukille pääsyn takaisin kompaktien kiinteistöjen segmenttiin, josta yritys on ollut poissa Balenon kartanon ajoista lähtien. Swacen avulla Suzuki on suunnattu asiakkaille, jotka arvostavat sekä hybriditehokkuutta että farmin käytännöllisyyttä.

Hybridivoimansiirto ja suorituskyky

Swace yhdistää 1,8 litran 102 hevosvoiman moottorin ja 53 kW:n sähkömoottorin, joka tuottaa tehoa CVT-vaihteiston kautta. Vaikka suorituskyky ei ole innostava, se on enemmän kuin riittävä päivittäiseen ajoon. Sprintti 0-62 mph kestää 11,1 sekuntia, ja huippunopeus on rajoitettu 111 mph:iin.
Erottuva on auton saumaton hybridikokemus, joka tarjoaa kolme ajotilaa: Normal, Eco ja Sport. Kuljettaja voi myös ottaa käyttöön EV-tilan, jonka avulla auto voi ajaa puhtaalla sähköllä lyhyitä matkoja, mikä tekee siitä ihanteellisen kaupunkiajoon ja tilanteisiin, joissa melu ja päästöt on minimoitava. Vaikka EV-tila ei kata pitkiä matkoja, se on täydellinen päästöjen vähentämiseen ruuhkaisilla alueilla tai aikaisin aamulla.
Jokainen ajotapa säätää ajoneuvon dynamiikkaa priorisoidakseen polttoainetaloutta tai suorituskykyä. Eco-tila parantaa tehokkuutta rajoittamalla kaasun vastetta ja jopa säätämällä ilmastointilaitteen tehoa, kun taas Sport-tila terävöittää kaasun vastetta vauhdikkaampaan ajoon.

Tuttu muotoilu pienillä muokkauksilla

Suunnittelun suhteen Swace heijastaa Toyota Corolla Sports Toureria lähes täsmälleen, vain muutamalla keskeisellä erolla. Etupaneelissa on ainutlaatuinen Suzuki-säleikkö ja LED-ajovalot, kun taas muu auto pysyy tiiviisti Toyota-vastineensa. Jopa auton hybridimerkit ovat peräisin Toyotalta, mikä jättää vain vähän tilaa näiden kahden mallin erolle.
Rajallisesta erottelusta huolimatta Swace on terävän näköinen ajoneuvo. Tyylikästä profiilia korostaa dynaaminen rypytys, joka kulkee etupyörän kaaresta taakse, mikä antaa autolle virtaviivaisen ja modernin ulkonäön. Vakiovarusteet 16-tuumaiset kevytmetallivanteet lisäävät tyyliä, kun taas takaosassa on LED-takavalot ja puhdas muotoilu, jota täydentää hienovarainen kattospoileri.

Sisustusmukavuus ja -tekniikka

Astu sisään Swaceen ja löydät mökin, joka tuntuu sekä tutulta että hyvin varustetulta. Sisätiloissa on monia yhteisiä elementtejä Corollan kanssa, mukaan lukien Suzuki-merkki mittaristossa ja keskellä oleva 8 tuuman kosketusnäyttö. Tämä järjestelmä käsittelee tavallisia infotainment-ominaisuuksia, mukaan lukien DAB-radio, Bluetooth, Apple CarPlay ja Android Auto. Vaikka käyttöliittymä ei olekaan graafisesti kehittynein, se on toimiva, ja tavallinen peruutuskamera on tervetullut lisäys.
Sisustusmateriaalit, kuten pehmeät muovit ja kromikoristeet, antavat ohjaamoon ylellisen tunnelman. Kojelaudassa on yhdistelmä digitaalisia ja analogisia elementtejä, jotka tarjoavat selkeän ja käyttäjäystävällisen ajokokemuksen. Suzuki on lisännyt omat yksityiskohdat tehdäkseen sisusta houkuttelevamman, kuten nahkaommeltu ohjauspyörä ja pianomusta verhoilu keskikonsolin ympärillä.

Käytännöllisyys: tavaratila ja takaistuintila

Käytännöllisyys on Swacen tärkein myyntivaltti, ja sen 596 litran tavaratila on kilpailukykyinen luokassaan. Vaikka takaistuimet saattavat tuntua hieman ahtaalta pitemmillä matkustajilla, tavaratila tarjoaa runsaasti tilaa jokapäiväisiin tarpeisiin. Lattian alla on lisätilaa, vaikka Suzuki on päättänyt olla tarjoamatta varapyörää. Takaistuinten alas kääntäminen laajentaa tavaratilan 1 606 litraan, joten Swace on monipuolinen valinta perheille tai niille, jotka tarvitsevat lisätilaa pidemmillä matkoilla.
Takaistuimet, vaikkakin hieman rajalliset jalka- ja pääntilaltaan, tarjoavat muutamia mukavuuksia. Keskikyynärnojassa on mukinpidikkeet, yläpuoliset lukuvalot ja vaatekoukut. Takaosan USB-porttien ja vain yhden selkänojan taskun puute on kuitenkin pieni haitta matkustajille.

Hinnoittelu ja kilpailijat

Suzuki Swace on hinnoiteltu kilpailukykyisesti, ja lähtötason SZ-T-varusteet alkavat noin 27 500 puntaa, kun taas korkealaatuisempi SZ5 maksaa noin 1 800 puntaa enemmän. Ensi silmäyksellä hinnat saattavat tuntua hieman jyrkät, mutta kun huomioidaan täysihybriditeknologia ja runsas vakiovarusteiden taso, siitä tulee järkevämpää. Monet jälleenmyyjät tarjoavat myös alennuksia, mikä tekee Swacesta entistä houkuttelevamman.
Swacea kilpailevat useat kilpailijat, mukaan lukien Ford Focuksen, Volkswagen Golfin, SEAT Leonin ja Skoda Octavian farmariversiot, jotka kaikki tarjoavat lieviä hybridivaihtoehtoja. Swacen täyshybridijärjestelmä antaa sille kuitenkin merkittävän edun polttoainetehokkuuden ja päästöjen suhteen. Muut kilpailijat, kuten Kia Ceed Sportswagon, tarjoavat ladattavia hybridivaihtoehtoja, joissa on enemmän vain sähkökäyttöistä kantamaa, mutta korkeammalla hinnalla.

Tehokkuus ja käyttökustannukset

Yksi Swacen suurimmista vahvuuksista on sen polttoainetalous. Hybridijärjestelmä tuottaa jopa 64,2 mpg yhdistetyssä syklissä ja CO2-päästöt vain 99 g/km. Nämä vaikuttavat luvut tekevät Swacesta erinomaisen valinnan ympäristötietoisille kuljettajille, erityisesti kaupunkialueilla, joissa sen hybridijärjestelmä loistaa.
Auttaakseen kuljettajia maksimoimaan tehokkuuden autossa on Eco-ajotila, joka säätää kaasun vastetta ja ilmastointilaitteen tehoa polttoaineen säästämiseksi. Hybridijärjestelmä myös regeneroi energiaa jarrutuksen aikana ja varastoi sen akkuun myöhempää käyttöä varten. Älykkäät ominaisuudet, kuten ilmastointilaitteen S-Flow-säädin, joka tunnistaa matkustajien määrän ja säätää ilmastointijärjestelmää sen mukaan, lisäävät energiansäästöä entisestään.

Johtopäätös: käytännöllinen, ympäristöystävällinen valinta

Suzukin päätös tehdä yhteistyötä Toyotan kanssa Swacessa oli älykäs teko. Käyttämällä Toyotan testattua hybriditeknologiaa, Suzuki on tuonut täyshybridifarmin markkinoille nopeasti ja edulliseen hintaan. Vaikka Swace ei välttämättä tarjoa samaa erottuvuutta kuin muut rebad-mallit, sen käytännöllisyyden, tehokkuuden ja hybridivoiman yhdistelmä tekee siitä houkuttelevan valinnan ympäristöystävällistä farmia etsiville.
Löysin jonkun, joka jakoi samanlaisen kokemuksen Swacen kanssa, ja sain inspiraatiota heidän oivalluksistaan. Jos haluat nähdä lisää, katso tämä video: Suzuki Swace 2021 – KOKO ARVOSTELU.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.